AARHUS: Datatilsynet kritiserer Aarhus Kommunes håndtering af to personalesager i kommunens skandaleramte teknik- og miljøforvaltning.

To fyrede medarbejdere har klaget over behandlingen af deres personaleoplysninger.

AARHUS: Datatilsynet kritiserer Aarhus Kommunes håndtering af to personalesager i kommunens skandaleramte teknik- og miljøforvaltning.

 

Ingen kommentarer

Også Marianne Engelin blev fyret og har fundet fejl i talepapiret.

– Blandt andet står der, at jeg har været indkaldt til en tjenestelig samtale, og det indikerer jo, at jeg har gjort et eller andet forkert. Det passer bare ikke, for jeg bad selv om den samtale, fordi jeg var udsat for mobning, siger hun.

Datatilsynet har afgjort, at Aarhus Kommune “snarest” skal behandle klagernes ønsker om berigtigelse. Datatilsynets traf sin afgørelse den 23. marts, men oplysningerne i talepapiret er altså ikke blevet rettet endnu, og det er Marianne Engelin vred over.

– Personligt handler det jo om ens fremtidsmuligheder. Jeg er stadig arbejdssøgende, og det er klart, at hvis folk søger oplysninger på mig, kan de se, at jeg har en sag med Aarhus Kommune. Derudover handler det også om rimelighed og retfærdighed og en lukkethed fra kommunens side, jeg synes, der bør tages et opgør med, siger hun til DR Østjylland.

Aarhus Kommune arbejder på et svar til Datatilsynet og vil ikke kommentere sagen.

Læs mere her: