Alvorlige ridser i lakken hos 3F – Arbejdstilsynet giver påbud som følge af grov mobning

Der er alvorlige ridser i lakken hos 3F – Ikke nok med at mobningen er udøvet af en overordnet, så er det jo også en særlig skærpende omstændighed, at mobningen er kommet til udtryk i en organisation, der har til opgave at hjælpe og støtte medlemmer, der henvender sig for at få hjælp i arbejdsmiljøsager, hvor blandt andet mobning kan være en del af sagen.

Fagforeninger bør gå forrest som de gode eksempler – Og i denne sag vi her er blevet orienteret om, så er det jo tydeligt, at vi skal have meget mere fokus på netop vidnernes betydning, og samtidig sikre, at de der står frem og gør opmærksom på mobning af kolleger, til hver en tid er beskyttet og ikke skal frygte repressalier.

CITATER fra artiklen:

3F får påbud om at gøre noget ved grov mobning af en medarbejder i fagforeningens top.- Det er jo pinligt, siger 3F’s næstformand.

Fagforeningen 3F har fået et påbud fra Arbejdstilsynet efter en sag om grov mobning af en medarbejder i ledelsessekretariatet.

Påbuddet kommer, efter Arbejdstilsynet kan konstatere, at en 3F-ansat i mere end et år er blevet ’voksenmobbet’ af en overordnet medarbejder.

‘Et offer’

De øvrige medarbejdere beskriver, at den overordnede ’har udset sig et offer’. Ifølge en ekspert i mobning på arbejdspladser er det i virkeligheden en skærpende omstændighed, at de andre kolleger har vidst, hvad der foregik.

– Mobbehandlinger kan kun finde sted, når resten af arbejdspladsen tillader det. Der er i virkeligheden ikke vidner, men kun medskyldige. Hvorfor bryder kollegaerne så ikke ind? Folk er bange for, at det vil gå ud over dem selv. Vi må arbejde med det kollektivt, hvis mobning på arbejdspladsen skal forebygges, siger Mille Mortensen, der er Ph.d.-forsker på Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

Læs mere her: