Forebyg voksenmobning – Sæt turbo på det gode psykiske arbejdsmiljø!

Det halter med det psykiske arbejdsmiljø på mange danske arbejdspladser: Godt hver femte dansker har oplevet mobning på jobbet, og op mod hver 10. har været sygemeldt på grund af dårligt psykisk arbejds¬miljø – alene inden for det seneste år. Det viser en ny undersøgelse fra HK, der sætter fokus på problemerne.

Hvisken i krogene. Kolde skuldre. Nedsættende kommentarer. Og for mange arbejdsopgaver til for lidt tid. På mange danske arbejdspladser er den slags ikke usædvanligt. En stor del af danskerne kommer nemlig ud for problemer med det psykiske arbejdsmiljø på deres arbejde: 21 procent af alle danskere, der er i job, har oplevet mobning på jobbet, og 9 procent har været sygemeldt på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø inden for det seneste år. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget for HK blandt 2.015 danskere i arbejde via Epinions Danmarkspanel.

”Det er rigtigt høje tal. Vi ved, at dårligt psykisk arbejdsmiljø i form af mobning fører til højere syge­fravær og langtidssygemeldinger. For mobning har negative konsekvenser for helbredet og kan også føre til depression. Derfor er det så vigtigt at være opmærksom på problemer med mobning, så man som kollega kan gribe ind i tide – fx ved at gå til ledelsen eller tillidsrepræsentanten. Ellers kan det blive en meget stor belastning. Både for den enkelte medarbejder og for arbejdspladsen,” siger professor Annie Høgh, der forsker i psykisk arbejds­miljø ved Københavns Universitet. Læs mere her: