Mobning sætter dybe spor: Ofrene melder sig syge i længere tid end kolleger

Hvis du bliver mobbet på arbejdspladsen, er der større sandsynlighed for, at du har flere sygedage end dine kolleger, der ikke bliver udsat for mobning.

En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser, at mobbeofre har over dobbelt så højt sygefravær som de af deres kolleger, der ikke bliver udsat for mobning. Mobbeofre har således i gennemsnit 18 sygedage om året, mens det tal kun er otte dage for dem, der ikke bliver mobbet.

Derudover viser analysen, at mobbeofre i højere grad har længere sygefravær end dem, der ikke bliver mobbet.

– Hvis det er en til to dages fravær kan det jo være alt muligt andet, men denne analyse viser, at de (mobbeofre, red.) også har det meget lange sygefravær på over 30 dage. Det er ret massivt, siger senioranalytiker hos AE, Emilie Lichtenstein.

Analysen bygger på tal fra Det Nationale Forskningcenter for Arbejdsmiljø (NFA), der har målt danske lønmodtageres sygefravær.

Tallene kommer ikke bag på Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak. Hun mener, at der ikke bliver gjort nok for at bekæmpe mobning på de danske arbejdspladser.

– Der er slet ikke nok fokus på at få bekæmpet voksenmobning. Der er mange ting, der skal i spil. Men der sker slet ikke nok, og vi får ugentligt henvendelser fra folk, der er udsat for mobning og ikke møder forståelse i deres møde med ledelsen eller fagforeningen, siger Gitte Strandgaard til Avisen.dk.

Læs mere her: