S-profil efter grov mobbesag i politiet: Få styr på betjentene, Pape

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal i arbejdstøjet og rydde op i det dårlige arbejdsmiljø i Københavns Politis hundesektion, hvor hundeførere udsættes for grov mobning og chikane af kollegaer.

Det mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, efter at Avisen.dk tirsdag kunne fortælle, at der trods Arbejdstilsynets påbud i 2016, fortsat er store problemer med arbejdsmiljøet i den københavnske politiafdeling.

– Ingen offentligt ansatte skal udsættes for dårligt arbejdsmiljø herunder mobning og chikane. Jeg forventer derfor, at ministeren får styr på det hurtigst muligt. Hellere i dag end i morgen, siger Trine Bramsen (S) til Avisen.dk.

Tirsdag var Jane Frølund Thomsen, ledende overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital i København, ude med en massiv kritik af Københavns Politis hundesektion. Hun mener således, at der hersker en decideret “bandeagtig mentalitet” i afdelingen.

Selvom Arbejdstilsynet allerede i 2016 gav afdelingen et påbud om at få styr på arbejdsmiljøet, er det ikke blevet rettet op, mener Jane Frølund Thomsen, som fortsat modtager patienter fra afdelingen.

Avisen.dk kunne tirsdag fortælle, at hundeførere mobbes og chikaneres af kollegaer, hvis de sætter spørgsmålstegn ved træningsmetoder med tjenestehunde og den hierarkiske hakkeorden i afdelingen. Københavns Politi erkender problemet.

Læs mere her: