Teknik & Miljø retssagen: Politikerne svigtede totalt.

Læserbrev. Retssag juni 2020

10. juni 2020.

Teknik & Miljø retssagen: Politikerne svigtede totalt.

 På bestyrelsens vegne

Gitte Strandgaard

Formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

 Det store skuespil skal nu opføres, hvor den bortviste chef Claus Petersen skal i retten anklaget for bestikkelse. Han skal selvfølgelig dømmes ud fra beviserne som i alle andre sager.

Vi kalder det skuespil, da sagen kan bortlede opmærksomheden på den udbredte kriminalitet som har hersket i afdelingen. Og fjerne opmærksomheden fra de politikere og højtstående embedsmænd i kommunen som vidste at der var noget råddent men intet gjorde.

Mobning og chikane er kriminelt og strafbart ifølge Arbejdsmiljøloven, men når det er chefer der mobber ansatte slipper de som regel fra det, medens de ramte bliver taberne. Det var hvad der skete i Teknik & Miljø. Samtidig forsøgte ansatte at gøre opmærksom på ulovligheder og svindel, men blev bekvemt kørt ud på sidelinjen. De sagde fra og var kritiske, og måtte betale med deres job for at sige sandheden. Politiet har end ikke ulejliget sig med at afhøre disse mennesker som startede sagen. Det er dovent og slapt politiarbejde. Ja Politiet har været så frække at påstå at de ikke er part i sagen, når de har tilbudt at vidne i sagen. Selv om de stod frem i medierne og det endte med, at et samlet Århus Byråd har undskyldt og beklaget den usle behandling de fik.

Skeletterne er væltet ud af skabet under journalist Morten Sviths dygtige afdækning af de skandaløse forhold i oktober 2016. Mobning og korruption har trivedes, medens mange af frygt for deres stilling har tiet stille. Og hvor pengene fosser ud af kassen. Det medførte at sagen blev overgivet til politiet i slutningen af november 2016, altså for 3½ år siden!

Sagen mod Claus Petersen er nu berammet til torsdag d. 11. juni 2020, og vi blev snydt for den uvildige arbejdsmiljøundersøgelse som stod i kommissoriet. I stedet har vi set et uskønt forløb hvor ledende embedsmænd og politikere i kommunen har forsøgt at vaske hænder. Samt et forløb hvor også ledende faglige tillidsfolk har været passive.

Derfor er der brug for en kampagne for ytringsfrihed i kommunen så ansattes kritik tages alvorligt.

Svindel, mobning og chikane skal frem i lyset, og ikke handles af i baglokalerne. Det gælder at kæmpe for et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

 

Gitte Strandgaard