Chef på stort medie fik journalister til at flygte og bryde ud i gråd

Chef på stort medie fik journalister til at flygte og bryde ud i gråd

Adskillige medarbejdere på et af Danmarks store medier valgte at flygte fra en chef, der gav verbale tæsk og pressede folk psykisk. ”Det berører mig dybt,” siger chefen, der er rystet over beretningerne

 

Det var helt almindeligt for medarbejdere på en redaktion på et af de største medier i Danmark at blive kaldt ind til verbale tæsk fra den nærmeste leder.

Metoden var nærmest den samme hver gang.

Man blev hevet ind i et konferencelokale, hvor man var alene med chefen, og så blev man udsat for den ene tirade efter den anden.

”Jeg blev løbet over ende, som jeg aldrig har prøvet det før med noget andet menneske,” siger en kilde, der holdt op med at arbejde for mediet kort tid efter.

Udskamningerne foregik også på fælles redaktionsmøder, hvor for eksempel ældre medarbejdere, der havde svært ved det digitale, fik åbenlyse antydninger fra chefen om, at de måske skulle finde et andet arbejde.

Andre medarbejdere fik i kildernes perspektiv uretfærdig og perfid kritik af deres journalistiske arbejde.

”Det var vanvid”

Flere kilder beskriver også over for Journalisten, at man aldrig helt vidste, hvor man havde chefen. Den ene dag kunne man føre venlige samtaler, men det næste øjeblik kunne man blive udskældt for fuld udblæsning.

”Det er det mest vanvittige, jeg har oplevet i min karriere,” siger en medarbejder, der har været i branchen i mange år.

”Det var ekstremt hårdt rent psykisk. Det er den eneste chef, der har fået mig til at bryde sammen i gråd under en samtale,” lyder det videre.

Journalisten har talt med adskillige tidligere medarbejdere, der bekræfter det samme billede af chefen. Flere valgte at sige op under chefens ledelse.

Af hensyn til både medarbejdere og den tidligere chef har Journalisten valgt at foretage en anonymisering af hele fortællingen, da man ellers vil være i stand til at identificere de kilder, der ønsker anonymitet.

Fortællingen er dog med til at understrege, at der på visse journalistiske arbejdspladser har eksisteret en kultur, hvor dårlige chefer fik lov til at fortsætte. Journalisten har i forbindelse med spørgeskemaet om dårlig ledelse i mediebranchen modtaget flere hundrede beretninger fra folk i branchen, der har haft ubehagelige oplevelser med ledelse på arbejdspladser i medie- eller kommunikationsbranchen.

På det her medie er det flere medarbejderes opfattelse, at den dårlige opførsel fra chefen ikke fik ledelsen til at reagere – selv efter at man havde sat alarmklokkerne til at bimle med en henvendelse om problemerne.

Det går også igen blandt beretningerne, at flere frygter at stille op med navn til en artikel, da de fortsat er bange for at møde chefen eller arbejde sammen med vedkommende et andet sted i branchen.

En har sågar valgt at takke nej til opgaver, hvor der var en chance for at møde den tidligere leder.

”Jeg ville have det svært med at stå frem og nævne vedkommende, for det er så voldsomt, at jeg kan være bange for at møde vedkommende igen,” lyder det fra en anden medarbejder, der som konsekvens af den hårde ledelse sagde sit job op.

Læs mere her: