Klage til Statsadvokaten. Klage over langsom sagsbehandling i Østjyllands Politi vedr. sag mod bortvist chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune.

Aarhus, 14 november 2019.

Klage til Statsadvokaten.

Statsadvokaten_Klage

Klage over langsom sagsbehandling i Østjyllands Politi vedr. sag mod bortvist chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune.

 Efter 3 år er der stadig ikke rejst tiltale!

 Vi er en gruppe tidligere ansatte som har stået frem i medierne og fortalt om alvorlige problemer i Teknik & Miljø, Århus Kommune.

Problemer som medførte at vi blev fyret på et usagligt grundlag, et forhold som et samlet byråd i Århus Kommune senere har beklaget og undskyldt.

Vores oplysninger blev brugt af bla. Århus Stiftstidende i artikler i oktober 2016, hvor avisen oprullede sagen om hvordan forvaltningschef Claus P. Pedersen havde begået en række ulovlige forhold. Det medførte at sagen blev overgivet til politiet i slutningen af november 2016, altså for 3 år siden!

Vi mener vi må betragtes som part i sagen, da den bortviste chef stod bag vores fyringer og vi var afgørende whistleblowere i opklaringen. Det var os som gjorde opmærksom på ulovlige forhold begået af denne chef. Fyringerne og mobningen var et klart forsøg på at lukke munden på os.

Derfor har vi som forurettet part en interesse i at de konstaterede ulovligheder må medføre en tiltale mod fhv. forvaltningschef Claus P. Pedersen med henblik på at retssystemet kan vurdere strafbarheden af de forhold som vi aktivt har medvirket til at afsløre. En sag hvor vi også er parat til at vidne.

Hertil kommer hensynet til offentligheden og borgerne i Århus Kommune som har måttet betale for denne skandale med misbrug af offentlige midler.

Hvor lang tid skal vi vente på Østjyllands Politi?

 

Mvh. på vegne af Gruppen af fyrede i Teknik & Miljø.

 Jesper H. Mortensen, Nedre Vej 44, 8930 Randers NØ, mobil 5050 4844

Brian Sten Larsen, Sanovej 5, 8260 Viby J., mobil 2422 8260

Marianne Engelin, Ringkøbingvej 21 st.th., 8000 Aarhus C, mobil 25845964

Offentlig omtale af sagen, herunder bla.:

Stiften 9. April 2018: ”Borgmester Bundsgaard: Vi kan takke de fyrede for, at undersøgelsen kom”

– Dens konklusioner er ret tydelige. Forløbet viser det en leder, der ikke har løst sin opgave men har været eksponent for en kultur, der ikke er i overensstemmelse med Aarhus Kommunes værdier, siger Jacob Bundsgaard med henvisning til den bortviste og politianmeldte centerchef, Claus Pedersen.

https://stiften.dk/artikel/borgmester-bundsgaard-vi-kan-takke-de-fyrede-for-at-undersøgelsen-kom

JP Århus skrev 29 marts 2017: ”Flere mistænkelige forhold i Center for Byens Anvendelse i Århus Kommune efterforskes af Østjyllands Politi”.

Her omtales den afsluttende revisionsundersøgelse af Ernst & Young, ”som har givet ny viden om forholdene, som har medført, at kommunen har kunnet konkretisere den allerede eksisterende politianmeldelse”.

JP Århus skrev 11. juni 2017: ”Den tidligere chef undersøges i øjeblikket af Østjyllands Politi – mistænkt for at have modtaget bestikkelse i form af sponsoraterne fra kommunens leverandører”

JP Århus skrev 3, jan. 2018, at der er tale om at Claus P. Pedersen er politianmeldt og ”mistænkt for bestikkelse, underslæb, misbrug af skattekroner og tjenesteforsømmelser”.

”Flere mistænkelige forhold i Teknik & Miljø, Århus Kommune efterforskes af Østjyllands politi, der har sigtet flere personer i sagen”

Vi blev mobbet ud, men holder ikke kæft, Gruppen af fyrede, JP Århus, 10 juni 2017.

Manglende udbud for 83 mill kr, JP Århus. 11 juni 2017.

Vennetjenester, bestikkelse og en bortvist kommunal chef, Jyllands Posten, 11. juni 2017

Aarhus Kommune brød i ni år regler om udbud af millionkontrakter, Jyllands Posten, 11 juni 2017

Interne mails: Kommunal topledelse var bekendt med kontroversiel sag, JP Århus, 18 juni 2017.

Byrådet vil undersøge alle personalesager, Århus Stiftstidende, 22 juni 2017.

Skandale om misbrug af kommunale penge skaber politisk slagsmål i Århus, Politiken, 28 okt 2017.

Borgmesteren i TV 2 Østjylland https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/toppolitikere-vil-fyre-kommunal-direktoer-efter-skandalesag

https://stiften.dk/artikel/borgmester-skandaleafdeling-var-ramt-af-dårlig-kultur-drevet-af-fyret-leder-2018-4-9