Prisen for at sige fra: De blev degraderet, mobbet og fyret

Natur og Vejservice i Aarhus Kommune har haft flere ansatte, der forgæves har forsøgt at råbe vagt i gevær.

Når jeg læser de nu fyrede medarbejderes beretning, er der én ting der falder mig for brystet:

Hvordan er det lykkes ledelsen, at kører det SÅ langt ud?

CITATER:

Seks tidligere medarbejdere i fyret topchefs afdelinger fortæller om, hvordan ingen ville lytte til deres kritik af forholdene i afdelingen – og om de personlige omkostninger ved at blive ignoreret, mistænkeliggjort og fyret.

»Jeg skriver til jer, da jeg gennem mit arbejde i Aarhus Kommune er blevet fanget i en rodebunke af nepotisme, svindel med skattekroner og omgåelse af forvaltningsloven.«

De nye tider

Avisen har sat seks af sine kilder til historierne om topchefens storhed og fald i stævne. Alle har de det til fælles, at de er forhenværende medarbejdere – og at de ikke selv har valgt at forlade virksomheden.

»De, der har prøvet at sige noget, er blevet trykket ned under gulvbrædderne. Jeg har meldt opad i systemet til HR-afdelingen med ting, jeg ikke kunne komme igennem med hos min afdelingsleder. Jeg fik aldrig nogen respons.«

»Jeg ville have, at vi overholdt forvaltningsregler, samarbejdsregler og arbejdsmiljø. En dag trak min afdelingsleder mig til side og sagde: ‘Det er nye tider. Vi behøver ikke længere hænge os i reglerne’,« fortæller Marianne Engelin. Læs mere: