Nu kører retssagen mod tidligere topchef fra Aarhus Kommune

Ifølge anklageskriftet har den tidligere chef for kommunens Natur og Vej Service og Center for Byens Anvendelse fra 2010 til 2016 blandt andet modtaget billetter til Nibe Festival, en golftur til Sverige og et sponsorat på 217.500 kroner til en badmintonklub i Aalborg, hvor han er bestyrelsesmedlem.

Anklageskriftet

Den tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune er tiltalt efter straffelovens paragraf 144 for at have modtaget følgende som bestikkelse:

  • To billetter til koncert med Sanne Salomonsen.
  • Gratis adgang til Nibe Festival i 2013, 2014 og 2015 med fri bar, frokost og aftensmadsbuffet.
  • To billetter til koncert med Eros Ramazzotti samt middag på restaurant Weber.
  • En golftur til Sverige inklusiv overnatning og forplejning.
  • Sponsorater på i alt 217.500 kr. til badmintonklubben Triton i Aalborg.

Kilde: Østjyllands Politi.

I sagen er de to virksomheder D. Kjærsgaard A/S og Elbek & Vejrup A/S samt deres ejere tiltalt for uberettiget at have givet ydelserne til 58-årige Claus Pedersen, i samme periode som virksomhederne solgte maskiner til teknisk forvaltning i Aarhus Kommune.

Whistleblowere tippede om ulovligheder

DR Nyheder har tidligere beskrevet, hvordan en række medarbejdere i en årrække forsøgte at gøre ledelsen i Aarhus Kommune opmærksom på, at der foregik ulovligheder i forvaltningen.

Men advarslerne blev overhørt, og flere af whistleblowerne endte med at miste deres job, efter de havde klaget over Claus Pedersen.

Jesper Haahr Mortensen ser frem til at få en afklaring. (Foto: PRIVATFOTO)

Jesper Haahr Mortensen var én af whistleblowerne, og da han blev fyret, valgte han i stedet at fortælle Århus Stiftstidende om sin mistanke i efteråret 2015.

Først derefter blev forvaltningschefen fyret og anmeldt til politiet af Aarhus Kommune.

Derfor ser Jesper Haahr Mortensen frem til, at sagen nu skal afgøres i retten, selvom det næsten er fem år siden, at de ansatte første gang forsøgte at advare ledelsen i kommunen.

– Jeg havde gerne set, at sagen var kommet i retten noget før, hvor det havde været mere aktuelt, siger Jesper Haahr Mortensen.

Læs mere her:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/nu-koerer-retssagen-mod-tidligere-topchef-fra-aarhus-kommune