Parti kræver handling efter afsløring af kirke-mobning

Det psykiske arbejdsmiljø i kirkerne i Københavns Stift er dårligt. Nu foreslår Enhedslisten, at ledelsesstrukturen bliver ændret.

Over flere dage har vi på TV 2 Lorry fortalt om et arbejdsmiljø i kirkerne i Københavns Stift, der er så dårligt, at det har store konsekvenser for nogle af de ansatte. Nu reagerer Enhedslisten og foreslår, at ledelsesstrukturen ændres i forhold til kirkernes ansatte.

Den endeløse mobning skal standses.

TV 2 Lorrys dækning har blandt andet handlet om arbejdsforholdene i Nathanels Kirke på Amager, hvor noget, der minder om endeløs mobning, hører til dagens orden. Og konsekvenserne er store. Tidligere kirketjener Patrick Kauffmann fortæller for eksempel:

– Det var for belastende. I perioder, da jeg arbejdede der, havde jeg det meget dårligt. Jeg havde svært ved at falde i søvn, og når jeg endelig faldt i søvn, sov jeg dårligt. Det har jeg aldrig prøvet før – det var rædselsfuldt at være der.

Det er en mærkelig konstruktion, når man tænker på personaleledelse.

Christian Juhl, kirkeordfører, Enhedslisten

Læs mere her: