Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: Det er et grufuldt eksempel på et altødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: – Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Onsdag 26. jan. 2022 kl. 05:08

Mikael Dynnes Holmbo midho@jfmedier.dk

Hanne Kahr Sørensen fik hjertesvigt, da hun fik et ”grimt” telefonopkald fra chefen. Fire år senere har hun nu fået rettens ord for, at hændelsen var en arbejdsskade. Hendes fagforening, HK, mener, at det langtrukne sagsforløb er et lysende eksempel på, hvor urimeligt svært det er at få anerkendt arbejdsskader som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Men bevisbyrden er bare sværere at løfte i den slags sager, påpeger ekspert.

Arbejde: Langt de fleste mennesker har sandsynligvis prøvet at få at vide af chefen, at man ikke rigtig har gjort sit arbejde godt nok. Måske kan det være skældud, der ofte er til at ryste af sig.

Men det er nok de færreste, der har oplevet at få et telefonopkald fra chefen af en karakter, der simpelthen får hjertet til at føle sig så stresset, at det siger fra.

Men det har 52-årige Hanne Kahr Sørensen, der bor i Mørke på Djursland.

I 2017 arbejdede hun i kundeservice i en privat virksomhed, hvor hun også var arbejdsmiljørepræsentant.

Og en dag, da hun hjalp en kollega med at sidde bedre på en kontorstol for at undgå smerter, flød bægeret over for chefen, der ringede til Hanne.

Da Hanne senere kom til bevidsthed på sygehuset, var hun først i en tilstand, hvor hun ikke troede på, at det faktisk var fundet sted. Men langsomt begyndte det at gå op for hende, at det hele var virkeligt.

– I starten græd jeg rigtig meget. Jeg var angst og frygtede for, hvad der skulle ske. Jeg vidste og kunne mærke, at det ville få grimme efterfølger, siger Hanne Kahr Sørensen.

Nu – efter et fire år langt sagsforløb, hvor både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Ankestyrelsen, forsikringsselskabet, fagforeningen og Retslægerådet har været involveret – har hun fået rettens ord for, at telefonopkaldet fra chefen var skyld i, at hun fik et stressudløst hjertesvigt.

Læs mere her: