Heidi vinder mobbesag i landsretten

Heidi vinder mobbesag i landsretten

“Vi er alt for mange, der bliver syge af at gå på arbejde. Og det skal simpelthen italesættes til evighed. Jeg gør og vil gøre mit for at det skal frem i lyset. Mange aner jo ikke – som jeg heller ikke gjorde – at man kan blive syge af at være i sådan en miljø,” siger Heidi Nowakowski. Anna Cathrine Leth Christiansen

Social- og sundhedsassistent Heidi Nowakowski blev i 2014 udsat for mobning af sine kolleger. Nu har Vestre Landsret dømt Region Midtjylland for ikke at tage ansvar for miljøet. Regionen skal betale over to millioner i erstatning.

Efter lang tids venten kan Heidi Nowakowski endelig ånde lettet op.

Vestre Landsret har netop stadfæstet dommen fra byretten, hvori Region Midtjylland bliver gjort ansvarlige for ikke at gøre nok for at stoppe mobningen af Heidi Nowakowski og forbedre det dårlige psykiske arbejdsmiljø, der var på det bosted, hvor hun arbejdede tilbage i 2014.

Den 49-årige social- og sundhedsassistent kan derfor se frem til, at Region Midtjylland skal betale hende en erstatning på 2,3 millioner kroner, som skal dække det erhvervsevnetab, hun har fået af mobningen.

“Det glæder mig på vegne af mine ‘kolleger’ ude på det danske arbejdsmarked, som har været eller er udsat for mobning. De har nu en lignende sag at støtte sig op af i kampen mod retfærdighed. Jeg håber, at vores ledere fremadrettet vil forstå vigtigheden i at sørge for et godt psykisk arbejdsmiljø for deres ansatte,” siger Heidi Nowakowski i dag.

“Vi er alt for mange, der bliver syge af at gå på arbejde. Og det skal simpelthen italesættes til evighed. Jeg gør og vil gøre mit for at det skal frem i lyset. Mange aner jo ikke – som jeg heller ikke gjorde – at man kan blive syge af at være i sådan en miljø.”

Læs mere her: