NY selvhjælpsgruppe for voksne der er eller har været udsat for voksenmobning starter snart

I løbet af efteråret starter Selvhjælp Silkeborg en ny gruppe for mennesker, der har været udsat for voksenmobning.

Selvhjælpsgrupper er for og med mennesker, der står i lignende livssituationer eller med nogenlunde ens udfordringer. Her mødes man jævnligt og deler erfaringer med hinanden i et trygt, gensidigt, fortroligt og forpligtende fællesskab. Samtidig er det en mulighed for at lytte til og lære af andre, der tumler med lignende problematikker og følelser som en selv.

Hver enkelt gruppe er et værn mod ensomhed og en fantastisk ramme for at skabe meningsfulde relationer. Her er der plads til bare at være menneske, og uden filter kunne fortælle om styrker, begrænsninger, modsatrettede følelser og alle de andre paradokser og dilemmaer, du kan opleve, når livet bliver bøvlet.

Her kan du tale ud

Gruppen startes sammen med Kim Steffensen, som også er bestyrelsesmedlem i Landsforeningen
‘Voksenmobning Nej Tak!’, samt Kirsten Mahler, som har været frivillig hos Selvhjælp Silkeborg i en lang årrække. Både Kim og Kirsten er skønne mennesker og kæmpe kapaciteter for foreningen – ligesom alle deres andre frivillige er det.

Om gruppen siger Kim Steffensen:

– Gruppen også er det sted hvor den mobberamte kan gentage sin historie igen og igen, uden at andre bliver trætte af at høre om det. Bag hjemmets fire vægge er der også ofte lydhørhed, men det er en kunst for en kæreste/ægtefælle og eventuelle børn, at kunne forstå og håndtere de ofte svære følelser, særligt når det strækker sig over ofte meget lang tid – nogle gange i årevis.

Han fortæller at det kan være en kunst der er svær at lære, særligt når en af familiens voksne har forandret sig og ikke længere er det glade og trygge væsen man engang var.

– Det er sådan langvarig mobning virker på mennesker, en gradvis nedbrydelse af grænser, selvværd og selvrespekt, sociale færdigheder går tabt, og erstattes af en dyb usikkerhed overfor alle andre. Dertil kan føjes udtalt stress, ofte depression, besvær med hukommelse og koncentration, angst og angstanfald, fortæller Kim Steffensen, der selv har erfaringer med at blive udsat for voksenmobning.

Han mener at det er naturligt at lade mobberamte voksne mødes. Det aflaster dem, og er bestemt også en hjælp for deres pårørende der ikke er mindre ramt af mobningen end den mobberamte selv.

– Det er umådelig trist og fornedrende at blive mobbet af andre voksne på jobbet, det ødelægger forhold, sætter splid i familien, og det kan afhjælpes, men der findes ikke et quick fix. Det tager tid, lang tid! Midlet er samtalen med andre i samme situation, og andre omkring gruppen der varetager gruppens interesser, slutter Kim Steffensen.

Læs mere her: